НовиниПрепоръчаниСпорт
Популярно

Кметът Димитър Николов награди щангиста шампион Петър Борисов

Бургазлията спечели титлата от Европейско първенство по вдигане на тежести за ветерани в Уотърфорд, Ирландия

Кметът Димитър Николов посрещна ветерана-щангист Петър Борисов, който донесе поредната титла в Бургас. През май легендата в спорта отвя конкуренцията на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани в Уотърфорд, Ирландия. Той завоюва злато въпреки контузия на рамото.

Днес кметът на Бургас го посрещна в кабинета си, за да го награди за успеха. Заедно с него бе и друго голямо име в този спорт – Антон Коджабашев.

Това е поредна голяма титла за Петър Борисов, който през 2022 година отново стана европейски шампион. За съжаление той не успя да вземе участие на световното първенство в САЩ. Шампионатът се проведе на 4 декември, но 54-годишният спортист така и не успя да стигне до Орландо, защото от американското посолство не му дадоха виза.

На празника на Бургас Никулден Петър Борисов получи признанието на своите съграждани, след като бе удостоен с приза “Бург на годината” 2022.

Освен Петър Борисов награда получи и друг изявен спортист, донесъл успех от международно участие. Това е Валентина Марчева, която бе удостоена с награда за спечеления пълен комплект медали от престижен турнир по тенис на маса за хора с увреждания. Тя е състезател на Спортен клуб „Джавелин“ с председател Есмерай Ибрям.

Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button