НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Областният управител на Бургас подаде оставка

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова подаде днес оставка със заявление до Министерския съвет. Като основен мотив се посочва, че всяко правителство е редно да формира свой екип, който да изпълнява на регионално ниво политиката на Министерския съвет, съобщиха от пресофиса на губернатора.

“В мотивите ми няма нищо лично, напротив – има само коректност и съобразителност с настъпилите промени на централно политическо ниво. С министър-председателя академик Денков сме били част от един екип, аз го поздравих със заемането на поста министър-председател в един толкова труден за държавата момент и му пожелах успех в извеждането на България от политическата и икономическа криза. С достойнство изпълнявах ангажиментите си като областен управител към служебното правителство с премиер Гълъб Донев“, каза областният управител проф. Мария Нейкова.

Тя изрази своята благодарност към всички държавни институции, представители на местната власт, неправителствени организации, представители на бизнеса, медиите и на екипа на Областната администрация в Бургас за доброто сътрудничество и коректната екипна работа. “Ще остана на поста си и ще изпълнявам задълженията си, включително и моят екип, до вземането на решение от страна на Министерския съвет“, допълни още проф. Нейкова.

Последното ѝ назначение на поста бе в началото на август м.г. Тогава от Министерския съвет съобщиха, че Нейкова ще изпълнява длъжността областен управител на област Бургас за втори път след 2021 година, когато е била на тази позиция. Тя е професор по административно право и процес, и доктор на науките по национална сигурност. Декан е на Центъра по юридически науки на Бургаския свободен университет. Проф. Нейкова притежава богат управленски и административен опит. В периода 2001-2009 г. е била областен управител на Стара Загора. Автор е на много научни трудове и носител на множество отличия и награди.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button