НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Окръжната прокуратура с обвинения срещу длъжностни лица от община Сунгурларе

Окръжната прокуратура в Бургас е повдигнала обвинения за престъпления по служба срещу две длъжностни лица от Община Сунгурларе

Окръжната прокуратура в Бургас е повдигнала обвинения по чл. 282, ал. 2 от Наказателния кодекс срещу две длъжностни лица от Община Сунгурларе, след като преди по-малко от седмица в администрацията им бе извършена проверка и бяха иззети документи.

Днес говорителят на магистратурата в Бургас прокурор Христо Колев обяви, че ако бъдат признати за виновни, ги заплашва затвор от 1 до 8 години затвор и лишаване от права. Касае се за престъпление по служба, при което са сключени договори за наем на земеделски площи с лица от роднинския кръг на един от привлечените към наказателна отговорност.  Към момента спрямо лицата не са били взети мерки за неотклонение, информира Колев.

Припомняме, че по-рано днес в Окръжната следствена служба бе предявено обвинение спрямо кмета на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов, който се яви лично, но отказа да коментира разследването пред журналисти. В следствието, за да се запознае с обвинението, се яви и заместникът му Тодорка Павлева.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button