КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Динко Динков представя новата си книга

Писателят маринист Динко Динков представя в Бургас новата си книга

Бургаският писател маринист Динко Динков подготвя представянето на своята нова книга. Сборникът с разкази, сътворен от Динков, се нарича “Богородични морета”, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Представянето ще бъде на 16 ноември, четвъртък, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека в морския град. За книгата ще говорят Ваньо Вълчев и Донка Кънева. Вечерта ще премине с участието на Алекс Анмахян и Татяна Йотова.

Динков е роден е на 9 май 1977 година в Стара Загора. Живее и твори в Бургас. Завършва българска филология и журналистика в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Работи като учител по български език и литература във Вечерното средно училище “Захари Стоянов”, след това като преподавател в морското училище “Свети Никола” и в Спортното училище “Юрий Гагарин” в Бургас.

Членува в Сдружение “Бургаска писателска общност” и в Съюза на българските писатели. През 2010 г. издава стихосбирката “Морска колония”, след което “Гмуркачът”, сборника с разкази “Уморен”, стихосбирката “Хубава Яна”, “Непоискани дълбини”.

Последната му книга – сборникът с разкази “Богородични морета”, излиза от печат през октомври т.г.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button