ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Жоро Мечката дал пари за ресторант на Лео Бианки

Даде ги на баща ми срещу обещанието, че ще му ги върнем след 365 дни

В предаването на Мондьо италианецът, популярен у нас с ресторантите си и участието си в риалити формати, Лео Бианки разказа за първите си години в България. Откровено пред водещия майсторът на пицата и пастата сподели, че при пристигането си в страната първата му дестинация була Бургас.

„Пари за първия ресторант даде известна ъндърграунд личност – Георги Николов-Мечката“, разкри Лео. Припомняме, че „Гранд Италия“ се намираше в морската градина. Заведението бе на два етажа и бе винаги пълно. „Без предварителна резервация трудно се намираха места там през първите години“, спомнят си местните.

Италианецът разказа за тежкото си детство. Той е израснал в пристанищното градче Анкона. Майка му – сицилианка с горещ темперамент, се развежда с баща му. Следва буйно юношество „но никога не съм употребявал наркотици. Вижте момичетата … всяка вечер бях с различна“, коментира готвачът.

Лео и баща му пристигат в България през 1992 година. Те бягат от сериозни проблеми в родния му град Анкона. Там след свръх доза е починала сестра му.

Лео става готвач, след като изкарва курс за готвачи в реномираната академия в Бреша. Там са се обучавали шефове, които са част от екипите на ресторанти със звезда „Мишлен“.

„Най-много „обичам“ клиентите да си поръчат пица с кетчуп“, възмущава се италианецът. За него тази добавка унищожава автентичния вкус и обезмасля целия му труд.

В Бургас баща му сключва сделка с Мечката. „Той ни даде парите за първата пицария, с уговорката, че ще му ги върнем след 365 дни. И той и ние удържахме на мъжката дума, която си дадохме“, разказа още готвачът.

В последствие Лео губи и майка си, която умира от рак в Италия.

Към днешна дата италианецът е успешен собственик на ресторант в София, съпруг и горд баща.

Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button