ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Традиционни китайски занаяти ще бъдат представени в Бургас

Работилница с представяне на разнообразни традиционни китайски занаяти ще бъде организирана в откритото пространство около Културен център “Морско казино” на 7 юни в Бургас, съобщават от пресцентъра на градската администрация. Организатор на събитието е Община Бургас заедно с Института “Конфуций” към Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

Чрез участие в работилниците малки и големи ще могат да се запознаят отблизо с изкуството на калиграфията и на китайското облекло. Ще има и дегустация на традиционни китайски храни, както и на китайския обичай за връзване на възли за щастие.

По същото време на откритата сцена “Охлюва” ще се проведе и концерт на бургаски ученици, изучаващи китайски език.

През настоящата учебна година в бургаската регионална библиотека бяха организирани безплатни курсове по китайски език, а успоредно с това такива се провеждаха и в три бургаски училища, където има сформирани групи от желаещи. Такива обучения се провеждат по желание на ученици и родителите от есента на 2016 година в различни бургаски училища. Те се водят от китайски преподаватели-доброволци, които институтът “Конфуций” изпраща, а Община Бургас има ангажимент да осигури техния престой в града.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button