ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

Летищата в Бургас и Варна отчитат лек ръст на туристите през май

В Бургас са били посрещнати общо 77 500 ранни летовници, 6% повече спрямо същия период м.г.

Летищата в Бургас и Варна отчитат бавен ръст в броя на туристите през месец май 2023 г. в сравнение със същия период на миналата година. Данните са добри, отразяват прогнозите ни до момента и показват увеличение в броя обслужени пътници и на двете летища, в сравнение със същия месец на миналата година, съобщиха за TravelNews от концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Летният сезон започна без особен наплив на туристи в т. нар. крила през май и юни. През тази година все още няма да бъдат достигнати нивата на туристите от Германия от преди пандемията. На двете летища ще продължава да има и липса на трафик от Руската федерация, Беларус и Украйна заради войната.

На Летище Бургас ръстът е едва 6% през май 2023 г., като са посрещнати над 77 500 туристи, показват данните. Броят на обслужените самолети е дори по-малък – с 5%. Най-много гости са дошли от Великобритания и Северна Ирландия, Полша, Ирландия, Германия и Словакия.

Летище Варна се справя по-добре. През миналия месец са пристигнали над 146 000 туристи, което е ръст от 48% спрямо същия период на миналата година. Обслужени са 1109 самолета, което е с 34% повече от май 2022 г. Най-много туристи са пристигнали от Германия, Великобритания и Северна Ирландия, Австрия и Турция. Вътрешната линия на „България Еър“ от София до Варна също спомага за ръста.

Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button