НовиниСпортТОП новини
Популярно

Нов атрактивен спорт стъпва в Бургас

Вижте какво представлява диск голфът и има ли почва в Бургас

Изцяло нов за Бургас, но всъщност популярен в цял свят спорт, е на път да направи първи стъпки в парк “Езеро” в морския град. По-рано днес кметът Димитър Николов лично посети първото събитие по диск голф, състояло се в зелените площи край ЦУРК-а, за да окаже подкрепа на организаторите – Валентин Стоянов, Божидар Георгиев, Стойчо Събев и Калин Хаджиев, които са част от Българската федерация по диск голф.

Организаторите искат първото официално игрище за диск голф в Бургас да се намира в малкия парк между Психото и пистата за колоездене. Тяхната идея е във всяка градска градина да бъдат поставени по един или два коша, за да могат желаещите да практикуват този спорт да могат да се упражняват преди да излязат на същинския терен.

“Изключително здравословен спорт, лесен за практикуване – без ограничение на възрастта. Колкото повече вие се включите, това ни дава емоция и мотивация за повече площадки. Надяваме се Бургас да е първият град с лицензирано състезание”, каза кметът Димитър Николов.

 

Той получи тениска с името си на гърба и хвърли диск от разстояние около 20 метра. Николов успя да улучи от първия път. 

 

На събитието в парк “Езеро” днес бяха дошли над 30 души от всички възрасти.

Добрите новини са, че за осъществяването на идеята ще е необходима минимална инвестиция от страна на Общината.

“Подходящ за всякакви възрасти спорт. Разгодка в природата с цел състезателен характер”, каза Валентин Стоянов.

Диск голфът е точно това, което е описано в името му. Играе се по аналогичен с голфа начин, но вместо със стик и топка, участниците хвърлят дискове, подобни на вид на фризбито към кошове, забити в земята на определена дистанция един от друг. Спортът е изключително техничен, защото съчетава в себе си не само нуждата от добра физическа подготовка, но и точност, преценка за дистанция и знание какъв точно диск е необходим за уцелването на конкретния кош.

Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button