НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Ремонтират пътя “Царево – Малко Търново”

Министър Иван Шишков обеща на инж. Петър Кънев още тази година да ремонтират пътя "Царево - Малко Търново"

В момента тече избор на изпълнител от 12 кандидати в обществената поръчка

Бургаският депутат от БСП инж. Петър Кънев от години поставя въпроса за ремонта на пътя „Царево – Малко Търново“ и най-накрая се вижда светлина в тунела. От отговор на регионалния министър Иван Шишков става ясно, че в най-скоро време поетапно ще започне ремонтът на важното трасе, а в момента тече избор на изпълнител за първата част от проекта, в който е включен.

В отговора си министър Шишков информира народния представител, че пред него е  представено становище от Агенция „Пътна инфраструктура“.

„В инвестиционната програма на АПИ е включен основният ремонт на 113 км от път П-99 (Бургас – Маринка) – Созопол – Приморско – Царево – Малко Търново – (0.п. Малко Търново – граница Турция). Изработен е технически проект за трасето. Предвид дължината на отсечката за по-добра оперативност при провеждане на обществените поръчки за избор на изпълнители на строителството и строителния надзор участъкът е разделен на подучастъци.

На 30 ноември 2022 г. е била обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности при основния ремонт на близо 59 км от второкласния път П-99 Царево – Малко Търново, от км 58+000 до 117+000.

Постъпили са 12 оферти, които са били отворени на 2 февруари 2023 г. Към момента комисията ги разглежда. Предстои отварянето на ценовите предложения. След като комисията излезе с решение за избор на изпълнител, респективно с влизането му в сила ще се сключи договор с избрания участник. Планира се дейностите по основния ремонт на пътния участък да стартират през настоящата година.

Участъкът, предвиден за ремонт, започва от кръстовището с път Ш-9901 Царево – Резово в Царево, преминава през селата Изгрев, Кондолово и Граматиково и завършва при Малко Търново. Настилката на отделни места е силно амортизирана с мрежовидни пукнатини, деформации и слягания. Освен ремонт на настилката и подобряване на отводняването е предвидено обновяване и на прилежащите мостови съоръжения в пътната отсечка.

През втората половина на годината предстои да се обяви обществена поръчка за останалите километри от трасето от Бургас до Царево, а 53 км“, пише в отговора на регионалния министър Иван Шишков до народния представител инж. Петър Кънев от БСП.

Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button