НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Процедура за нов устройствен план на Обзор

Задействана е процедура по изготвянето на нов устройствен план на град Обзор, съобщи кметът на Община Несебър Николай Димитров

Задействана е процедура по изготвянето на нов устройствен план на град Обзор, съобщиха от пресцентъра на администрацията в Несебър. Кметът на общината Николай Димитров е провел среща с жителите на Обзор, на която бяха представени подробности за стратегическия документ и разширяването на градските територии в южна посока.

Планът за регулация на жилищна зона “Южен плаж“ – Обзор е разделен на четири етапа и с него ще се урегулират имоти за жилищно строителство и обществено обслужване, ще се оформят  улици и прилежащи тротоарни пространства, озеленяване и паркови зони, става ясно от заложените параметри.

След приключване на процедурите по одобрение на плана и началото на реализация на инвестиционните намерения, се очаква постигне на растеж в местната икономика чрез ръст на преките инвестиции в строителството, раздвижване на пазара на труда и разкриване на нови работни места, значително увеличение на обема в търсенето и предлагането на стоки и услуги в общността, уточняват от Общината.

В същото време местната администрация в Несебър ще работи и по проекта за нов централен градски парк, който ще се осъществи чрез реконструкция на пространството около площад “Свобода“. По време на срещата с местните жители Димитров е обсъдил възможността за предварително проучване за изграждане на пристанище, осигуряващо дейността на най-стария традиционен поминък в Обзор – риболова. Проучването е съсредоточено в точка, разположена в края на зона Обзор-южен плаж и предвижда място за домуване на около 60 лодки.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button