КултураНовиниТОП новини
Популярно

“Ченгене скеле” с богата програма за Никулден

Културният туристически комплекс "Ченгене скеле" подготвя изложба, базар, курбан и концерт за Никулден

Културният туристически комплекс “Ченгене скеле” подготвя изложба, базар, курбан и концерт подготвя  подготвя специална програма по случай Никулден, когато е и празникът на град Бургас, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

От 2 до 10 декември в многофункционалната зала на центъра ще бъде представена изложба с морска тематика на художничката Даниела Власакиева, която ще потопи посетителите в света на моряците, рибарите и морските обитатели.

Освен на 6 декември, гостите на “Ченгене скеле” ще могат да посетят празничен базар с различни местни производители още в два последователни уикенда – на 2 и 3 декември, а също на 9 и 10 декември. В него посетителите ще могат да открият коледни сувенири и продуктите на пчеларски ферми, винарни, както и да се включат в творчески работилници на теми „Усмихнати осмици“, „Пъстрото“ и „Морски знаци“.

В самия празничен ден на обяд отец Стилиян от храм “Св. Пимен Зографски” ще бъде освети празнична трапеза с никулденски рибен курбан, който след това ще бъде раздаден за здраве на присъстващите.

След това ще започне и концерт с участието на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ и вокална формация „Морски бриз“ от бургаското читалище “Любен Каравелов 1940”.

По случай празника корабът “Бургас” ще направи две пътувания от Магазия 1 до “Ченгене скеле”, ако времето е подходящо за плаване. Те ще тръгват от 12:00 и от 13:00 ч.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button