КултураНовиниТОП новини
Популярно

Звезда на Тина Търнър бе поставена в зала “Бойчо Брънзов”

Звезда на името на американската певица Тина Търнър бе поставена на официална церемония в бургаската спортна зала “Бойчо Брънзов” навръх рождената дата на изпълнителката – 26 ноември, на която щеше да навърши 84 години, съобщават от групата на политическа партия ГЕРБ в местния парламент, която е и инициатор на събитието.

Идеята за поставянето на почетния знак е на общинския съветник Георги Дракалиев, а поводът е, че преди 42 години Тина Търнър изнася два концерта в същата зала, наречена по това време “Изгрев”. Историческият факт е описан под звездата, поставена в рамка на стената във фоайето на залата и може да се види от всеки посетител.

На откриването общинският съветник от ГЕРБ Ева Михалева заяви, че макар Бургас сега да е град с целогодишно наситена културна програма, преди време не е било така. Според нея фактът, че музикална звезда от подобна величина е изнесла два концерта в морския град в онези години, е забележителен и заслужава да се помни.

Събитието бе уважено от поне двама души, присъствали лично на въпросните концерти. Един от тях е адвокатът и общински съветник Иво Баев, който е посетил и участието на Търнър не само в морския град, но и в София. Той разказа, че в онези години никой не е вярвал, че ще види на живо Тина Търнър.

“Зала “Изгрев” се пръскаше по шевовете. Помня, че не беше топло. Тина беше с някаква рехава рокличка, но в нейното шоу тя е като навита пружина и неслучайно Мик Джагър ѝ завиждаше за енергията на сцената. Не си спомням всичко, но помня, че като започна парчето Nutbush City Limits, станахме прави и до края не седнахме. Бяхме като замаяни. Слушал бях доста преди това Тина с Айк Търнър, но едно е да слушаш, друго е да видиш такова диво шоу на живо”, допълни още Баев.

Той заяви също, че според него като присъствие и енергия Тина Търнър надминава дори Мик Джагър от “Ролинг стоунс” и описа покойната изпълнителка като невероятен талант, който “просто гори с музиката си – танци, пеене, всичко е с огромна любов и удоволствие”. Певицата почина на 24 май т.г.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button