ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Бургазлии спечелиха Международен шампионат по пица

Екип готвачи от Бургас спечели Международен шампионат по пица с уникална рецепта

Екипът – шеф Стефан Енчев и Джейхан Джаферов, от ресторант Maisons Premium спечели първо място на VI Международен шампионат по пица. В категорията Пица ин Дуе тандемът от Бургас отвя конкуренцията с уникалната си рецепта за Carpaccio di polpo (Карпачо от октопод).

Шеф Енчев и майстор пицар Джейхан демонстрираха висока кулинария в Интер Експо Център София.

Те бяха оценявани от Международно жури в състав: Даниел Златкович (Сърбия), Зоран Паламаро (Македония), Валентин Иванов (България), Алесандро Скандола (Италия), Грациано Бертуцо (Италия) и Тициано де Филипис (Италия).

 

 

„За нас най-голямата награда е мнението на тези готвачи, които ни класираха пред техни сънародници и риалити звезда от българския формат на Hell’s Kitchen“, заяви Стефан Енчев.

Презентацията, съчетанието на няколко техники и начинът на работа са сред критериите, които най-много допринасят за победата.

Идеята за Carpaccio di polpo (Карпачо от октопод) се заражда през един нормален работен ден в ресторант Maison’s Premium. „Разработвах рецепта с октопод, която съм правил в River Restaurant на Гордън Рамзи в знаковия хотел Savoy 5* в Лондон и Джейхан просто подметна, че компонентите ще са много подходящи и за пица“, разказва шеф Енчев.

Шеф Стефан Енчев и креативният пицар Джейхан Джаферов с медалите и купата от състезанието

Елементите, впечатлили изключително много международното жури, са: основата за пица, която в случая е заменена със сос Ромеско и крпачото от октопод, което наподобява традиционната форма на колбас, но всъщност е съвсем друг продукт, разясняват двамата майстори.

Авторитетният член на журито италианецът Алесандро Скандола нарича шедьовърът на двамата готвачи „най-добрата пица правена във формата на шампионата досега“ 

Пред Флагман.бг от Maison’s Premium открехват завесата и признават, че след броени дни, в понеделник 20-ти ноември, ще представят новото меню на ресторанта, а в него ще е и пицата шампион.

Припомняме, че това лято на бул. Сан Стефано 129 – някогашният хотел „Атаген“, се случиха много събития, които доведоха до реализирането на Maison’s Premium. Ресторантът е с напълно нова концепция за града, която впечатлява жителите и гостите на Бургас.

 

Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button