НовиниТОП новини
Популярно

Край Елхово откриха паметника на загиналите граничари

Инициативата за поставянето му е на Община Елхово, а в нея са участвали служители от различни структури на МВР

Откриха мемориала на загиналите граничари в Елхово. На церемонията, на която присъства министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов, бе почетена паметт а на 32-годишния Петър Бъчваров. Той загуби живота си миналата година при охрана на границата. Почетен бе и 28-годишният Илия Великов, загубил живота си през 2001 г.

Днес всички ние сме тук, за да почетем паметта на двама достойни мъже, които дадоха живота си в името на дълга – да защитят границата на Република България. Със своя героизъм, саможертва и патриотизъм, младши инспектор Бъчваров и старши лейтенант Великов показаха, че девизът на всички граничари „Нито крачка назад, зад нас е България“, не са само думи. С цената на живота си, те защитиха своята Родина, каза пред събралите се вътрешният министър.

Паметникът е издигнат в близост до Регионалната дирекция „Гранична полиция“. Инициативата за поставянето му е на Община Елхово, а в нея са участвали служители от различни структури на МВР и граждани със спомоществователство.

 

„Нека запазим паметта на тези двама млади мъже. И нека да послужат за пример на идните поколения. За мен те са съвременните герои на нашето общество. Дано да нямаме други случаи с такъв трагичен край“, каза кметът на Елхово Петър Киров. По думите му загубата на граничните полицаи е трагедия за Елхово, почти всяко семейство и дом са свързани с граничните служби, поради близостта с българо-турската граница. 
Източник: flagman.bg

 

Подобни публикации

Back to top button