НовиниПрепоръчани
Популярно

Пак искат разширяване на Синята зона в Бургас

Общинският съвет ще реши дали да изпълни желанието на искащите още през януари 2024 г.

едоволни от липсата на Синя зона пред домовете им жители на бургаския жк „Братя Миладинови” настояват решението на Общинския съвет в миналия му мандат за отмяната на целогодишното платено паркиране пред блоковете им да бъде преразгледано. Така въпросът със т.нар. „Синя зона” в районите извън центъра на морския град отново отива на дневен ред.

Касае се за същите блокове, които в началото на годината, през февруари, не успяха да влязат в обхвата на новата „Подзона 26” към сините очертания на асфалта в Бургас. По-конкретно става въпрос за блоковете 93 и 89А, между които има голям паркинг в най-северната част на жк „Братя Миладинови”.

За бъде начертан в синьо сега и този район, жителите на двата блока са изпратили писмо до Общинския съвет в новия му състав, което е придружено от аргументативна част и от подписка, в която са се включили общо 50 човека. Аргументите са такива, каквито винаги са били при подобно разширяване на платеното паркиране.

 

„Паркингът пред бл. 93 е запълнен ежедневно с автомобили от съседни блокове, окито се възползват от безплатната зона; от служебни и рекламни автомобили; от автомобили с регистрационни номера от друг градове, паркиране и непотърсени от няколко месеца;л от автомобили на служители на НОИ и Териториален кадастър, които през работната седмица наброяват над 10 броя; от автомобили на граждани, посещаващи държавните институции, както медицинска лаборатория и други”, пишат в аргументите си гражданите.

 

Те са категорични, че липсата на места за паркиране създава предпоставки за вражда в междусъседските отношения. Прекомерно многото автомобили пък замърсявали въздуха с вредни емисии, а пешеходците преминавали трудно от и до входа си.

„Моля, обърнете внимание, че това е единствената безплатна зона в целия комплекс „Братя Миладинови”, пише още във входящото писмо.

Тъй като сесията на местния парламент за ноември обаче беше вчера, това искане на бургазлиите от бл. 93 и бл. 89А в комплекса ще се разгледа не през декември, а през януари 2024 г.

4 парцела в Бургас харесани за буферни паркинги, ето къде се намират

Междувременно брилиянтната идея, която Общината лансира преди няколко години за буферни многоетажни паркинги, отново остава на заден план. Тя бе „убита в зародиш”, след като с подобна подписка, живущите в районите, които бяха предвидени за строителство на съоръженията, заявиха, че не желаят това да се случва. Аргументите бяха аналогични – че въздухът щял да се замърси от многото автомобили.

Източник: flagman.bg

 

Подобни публикации

Back to top button