НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Община Созопол с жест към социално слаби

Община Созопол подготвя терен от 8 декара, на който ще се обособят около 16 парцела, подходящи за отдаване с отстъпено право на строеж на крайно нуждаещи се жители на Равадиново. Това обяви кметът на крайморската община Тихомир Янакиев по време на среща с жителите на селото, съобщиха от администрацията. По думите на Янакиев теренът е избран след обстоен анализ на общинската собственост, направен през 2023 година.

Срещата бе организирана след обявяването на намерението на Община Созопол да обособи общински склад за дърва в друг свой парцел в местността „Халваджи дол“, също с почти същата площ (7,8 декара). Той е земеделска земя, определена като изоставена нива.

Кметът на Равадиново Иван Пазвантов изказа недоволството си от плановете на Общината. Според него този парцел би могъл да се раздели на по-малки и да се раздаде с отстъпено право на строеж на социално слаби семейства.

 

Кметът на общината Тихомир Янакиев и зам.-кметът Андрей Николов обясниха, че на въпросния терен е била направена проверка, съвместно с директора на ОП „Общински гори и озеленяване“. Тя е установила, че целият имот се ползва без правно основание от частно лице. По време на срещата в Равадиново директорът на „Общинско горско предприятие“ Илия Янгьозов заяви, че в склада на Общината, който ще се изгради в селото, ще се режат и цепят дървата, които се отпускат на социално слаби граждани на по-ниска цена от пазарната.

 

По този начин в Созопол и Черноморец вече няма да се доставят на метровки на куб.м, а на тон, което ще спести шума от рязането, отпадъците, които се изхвърлят в контейнерите и повреждането на тротоарите. Жителите на Равадиново също ще могат да се ползват от тази услуга, посочиха от община Созопол.

 

Източник: flagman.bg

 

Подобни публикации

Back to top button