ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Митничари от Бургас дават на държавата намерените в микробус 901 590 евро

Териториалната дирекция има утвърдена процедура и ако не се докаже, че не са придобити по непрестъпен начин, ги отнема, обясни Георги Господинов.

Намерените в тайници на микробус 901 590 евро ще бъдат дадени на държавата. Това каза пред бТВ началникът на Митнически пункт „Капитан Андреево“ Георги Господинов.

„В петък миналата седмица на митническия пункт пристигна товарен микробус, пътуващ със стока от Германия през България за Турция. При извършена щателна митническа проверка в кухини на страничната врата, както и на срещуположния ѝ край беше установено голямо количество валута“, припомня той.

Господинов поясни, че пачките са около 300. Става дума за точно 901 590 евро, чиято равностойност е малко над 1,76 млн. лв.

Микробусът е управляван от 43-годишен турски гражданин. Към момента има събрани сведения, но те са обект на досъдебно производство и то МП „Капитан Андреево“ не предоставят допълнителна информация. Шофьорът е задържан и са му повдигнати обвинения.

„След приключване на бързото производство, ТД „Митници“ в Бургас има утвърдена процедура. Установява се произхода на парите и те се отнемат в полза на държавата. Тъй като това подлежи на съдебен контрол, е възможно да бъде обжалвано“, обясни Господинов.

„Ако шофьорът успее да докаже, че парите са придобити по непрестъпен начин, ще заплати само глоба или ще изтърпи лишаване от свобода, но може да си получи сумата обратно, каза още той.

Източник: flagman.bg

 

Подобни публикации

Back to top button