ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Инвеститори са закупили имоти в Промишлената зона

Седем компании са закупили имоти в Промишлена зона "Юг-Запад" в Бургас

Седем компании са закупили имоти в новата Промишлена зона “Юг-Запад” в Бургас, съобщиха от местната администрация. Към момента в процес на публично оповестен конкурс за продажба са три от терените в зоната, а свободните, за които общинската администрация все още търси купувачи, също са седем, показа справка на БТА.

“Развитието на “Индустриален и логистичен парк – Бургас” продължава, като на потенциалните инвеститори вече предлагаме терени в атрактивната ПЗ “Юг-Запад”, разположена под ж.к. “Меден рудник”, който е естествена банка с кадри за бизнеса”, коментира кметът Димитър Николов, цитиран от пресцентъра на общината. Въпреки че проектът “Индустриален и логистичен парк – Бургас” върви към окончателно финализиране на Фаза 1 с терените в Промишлена зона “Север”, все още се работи по завършване на няколко нови предприятия, допълват от там.

Едно от тях е производствената база на “Монсийт” ООД, което е ориентирано към производството на седалки за спортни съоръжения и акустични стени. Довършва се и обучителният център с търговска и складова част на “Кондекс” ЕООД, който трябва да е готов до есента. “Сенди солар” ЕООД строи база за производство на климатични инсталации и соларни системи, а наскоро “БРК логистик” ООД започна строително-монтажни работи на обект за производство на спортни храни и мащабен логистичен център. Своята база довършва и “СИЗА Дженерал Трейдинг енд Контрактинг” ЕООД, която ще проектира и произвежда климатични и вентилационни системи.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button