ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Този следобед ще бъде напълно отворен за движение Северният обход на Бургас

В късния следобед днес се очаква да бъде пуснато движението в посока “Сарафово” по Северния обходен път на Бургас. Това съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Близо 5-километровата отсечка все още няма Акт 16 и до получаването му по нея ще се преминава при временна организация на движението с ограничение на скоростта до 70 км/ч.

Припомняме, че от 13 април тази година движението по обходния път е възможно от кв. “Сарафово” в посока АМ “Тракия”.

“С изграждането на новото трасе трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнася извън град Бургас, с което значително се повишава безопасността на движение и комфорта на пътуващите, като се намалява времето на пътуване. Пренасочването на транзитния трафик извън урбанизираната част на града ще намали и замърсяването в жилищните квартали”, посочват от АПИ.

Северният обходен път започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово – Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро, преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това се насочва към път I-6 Ветрен – Бургас и завършва при 493-ти км на първокласния път.

Строителството на отсечката започна в края на януари 2021 година по договор за строителство за 57 млн. лева. Средствата бяха осигурени от републиканския бюджет.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button