КултураНовиниТОП новини
Популярно

През юни е второто издание на „Джазче“

Второто издание на фестивала „Джазче“ ще се състои от 23 до 25 юни. „Любовта ни към джаза, изкуството и морето, роди идеята за създаването на „Джазче“ – единственият морски, джаз фестивал. Уникалното в концепцията му е неговият специален фокус върху развитието на младите таланти в областта на поп и джаз пеенето“, казват продуцентите и организатори Димитър Тодоранов и Ханес Перфлер.

Хедлайнери на второто издание ще бъдат контрабасистът Димитър Карамфилов, BrazzViliDj и Велека Цанкова. Основната сцена ще бъде изградена на главната улица на село Лозенец, която отново ще бъде затворена за превозни средства. Джаз ще се слуша и на централния плаж, който ще е домакин на джаз сесии в компанията на DJ MR.K.

И тази година фестивалът ще посрещне на своята сцена и млади таланти от Националната музикалната академия.

Продължават партитата в Hacienda Beach и през уикенда 19-20 май, когато ще пускат DJ Doncho и MR.K. На 3 юни край малкия плаж ще акостира световноизвестния диджей Joe Diem, който идва в Лозенец директно от Барселона. Резидентът на Cavo Paradiso в Миконос DJ Freespirit дава старт на лятото на 17 юни. Сотирис Фелонис, както е истинското име на артиста, се е превърнал в синоним на парти културата за любителите на електронната музика по цял свят, посочват организаторите. По думите им, вече над 15 години той е един от най-влиятелните артисти, чиято диджейска кариера го изстрелва на челните места в редица световни класации.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button