КултураНовиниТОП новини
Популярно

Нестихващи аплодисменти за Лили Иванова в Бургас

Публиката в Бургас посрещна и изпрати Лили Иванова на крака и с нестихващи аплодисменти

“Идвала съм много пъти в Бургас, но тази вечер вие сте невероятна публика.” Това бяха част от думите на певицата Лили Иванова по време на концерта ѝ тази вечер в препълнения Летен театър на морския град. Публиката я посрещна с бурни аплодисменти на крака, а през втората част от концерта почти не седна, припявайки нейните най-популярни песни.

Певицата се появи на сцената на фона на песента “Събота, събота вечер”, пусната от стара грамофонна плоча. Сцената бе оформена семпло на фона на голямо сърце, което променяше цветовете си в тон с различните изпълнения.

Заедно със своите музиканти от Li Orchestra, който включва Ангел Дюлгеров, Иван Йорданов-Чери, цигуларя Орлин Цветанов, Огнян Енев (тромпет, пиано и саксофон), Христо Михалков (бас китара) и Росен Ватев (ударни), и с беквокалите на трио LaTiDa в първата част от концерта си тя представи песни от най-новия си албум “Чуй душата ми”.

Между изпълненията певицата сподели, че е щастлива, че е в Бургас, защото това е градът, в който е роден композиторът Тончо Русев. “Такива композитори не се раждат навсякъде”, допълни тя. След това отправи молба към публиката да спре да снима с телефоните си, а да се наслади на живото изпълнение.

В Бургас Лили Иванова изпълни 15 песни, като след осмата заяви: “Дотук бях аз, сега сме заедно с вас”. Последваха изпълнения на някои от най-популярните ѝ песни, започвайки с “Щурче” и преминавайки през “Детелини”, “Панаири”, “Ветрове”, “Предупреждение” и “Присъди”. През цялото време публиката беше на крака и припяваше заедно с нея, посрещайки и изпращайки всяко изпълнение с бурни аплодисменти, а при всеки неин опит да излезе от сцената започваха бурни възгласи за още.

След като изпя стиховете “Последната ми дума ще е песен” от “Присъда”, последва и финалният бис с песента “Камино”. Така концертът, който започна в 21:15 ч. приключи в 23:00 ч., а накрая Лили Иванова и нейният състав излязоха неколкократно да се поклонят пред нестихващите аплодисменти на публиката.

Пред залата посетителите имаха възможност да се сдобият с колекция от нейни албуми на дискове, грамофонната плоча “Севдана”, пъзели с нейния лик, както и книгата “Лили Иванова. Моят личен дневник” с редактор Валерия Велева. Изданието съдържа мисли на певицата, събирани през последните 15 години, както и откъси от нейни интервюта, множество снимки и архивни кадри на нейните родители, сестра и племенници.

Следващата спирка от турнето на Лили Иванова е на 9 август в амфитеатъра в Созопол.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button