НовиниПрепоръчаниСпорт
Популярно

Голям успех за ветроходката Александра Лукоянова

Бургаска ветроходка записа силно участие на Европейското първенство

В Бургас се завърна състезателката на Яхт клуб „Черноморец Бургас” Александра Лукоянова, която представи България на Европейското първенство в Олимпийския клас ILCA 6 в Ставангер, Норвегия.

Александра записа изключително силно участие на Европейското първенство след като постигна 2 първи места, едно трето, 3 гонки в шестицата на Европа!

„След силната заявка за титлата в първите дни, нашата състезателка бе скандално ощетена с дисквалификация (без право на изхвърляне) в една от гонките при несъществуващ конфликт! Въпреки това тя преодоля психологическото напрежения от некоректното отсъждане на журито, което я лиши от медал, и завърши на 12 позиция в Европа!”, съобщават от клуба.

Това бе първото състезания на Лукоянова на международно състезание от такъв ранг в последните години и показа, че поддържа добрата си спортна форма, което дава сериозни надежди за участието й на Олимпийски игри в бъдеще и добро представяне на българското ветроходство на международната сцена.

През септември Александра Лукоянова отново ще представи Бургас и България на Европейските Купи в Сърбия и Унгария в Олимпийския клас ILCA 6.

Източник: burgasinfo.com

Подобни публикации

Back to top button