ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

До Великден “пада” последната тапа за морето – пускат Северния обход на Бургас

Пускат ключовата отсечка с Акт 15, предстои монтирането на осветление

Последната тапа за Българското Черноморие ще „падне” преди Великден, обеща днес в Бургас регионалният министър арх. Иван Шишков. Той инспектира напредъка по строителството на Северния обход. Дейносите там са във финална фаза и най-много до две седмици на обекта ще бъде издаден Акт 15, а движението – пуснато.

Това ще спести поне 20 минути път към курортите ни. Ще намали замърсяването в жк „Изгрев”, както и драстично ще облекчи трафика в Бургас”, каза кметът Димитър Николов, за когото завършването на този проект бе ключово и администрацията му положи много усилия в последните години, за да извърши отчуждаването на земите и да убеди държавата, че Бургас заслужава да има Северен обход.

Факт е, че след завършването на АМ „Тракия”, целият трафик се скупчваше на кръговото край „Метро”, а от там се образуваха дълги опашки по светофарите на бул. „Транспортна” до изхода на града край гробищата.

Това лято тези задръствания ще останат в миналото. Проектът ще бъде окончателно завършен с монтирането на уличното осветление и получаването на Акт 16, което вероятно ще се случи през май т.г.

Строителят работи на пълни обороти, за да завърши обекта в срок

Източник: www.flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button