ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

В Свети Влас дадоха старт на рали, в което участват над 40 мощни автомобила

Дрифт пилотът Ива Русинова даде в Свети Влас официален старт на Премиум рали, в което участват над 40 мощни автомобила. В оспорваната надпревара, която тръгна от яхтеното пристанище в Свети Влас се включиха автомобили, като Ferrari 812 Superfast, Ferrari Pista, Lamborghini Huracan Spyder, Lamborghini Urus, Mercedes – Benz Brabus GT900, McLaren SLR, Lotus Exige Cup R, BMW M4, M5, Maserati Levante S, Rolls Royce Wraith, много представители на Porsche 911 Turbo S, Porsche Panamera и др.

Сред най-впечатляващите модели тази година се открояват бившият McLaren SLR на Парис Хилтън, Audi R8 Performance Coupe с мощност под капака от 620 к.с. Благодарение на него автомобилът се ускорява от нула до 100 км/ч за едва 3,1 сек, а максималната скорост достига до 331 км/ч. Не по-малко респектиращ и прецизен във всеки детайл е Brabus GT900 Rocket. Само 10 екземпляра от Rocket 900 са произведени в Европа и един от тях ще направи своята премиера на Премиум Рали София – Свети Влас, казаха организаторите на ралито.

На участниците им предстои приключение, включващо Драг на летище Бършен, Точна езда по пътя за Сърбия и Time attack на пистата “Хунгароринг”, част от Календара на Формула 1, на която ежегодно се състезават най-големите имена в автомобилния спорт, посочиха още организаторите.

На втория ден от ралито (23 юни), колоната от спортни автомобили, която тръгна от Свети Влас, ще се присъедини за откриването на мото-автомобилното събитие в София – “София Мото Фест” в парка на Летище София, Терминал 2, от 12:30 часа. Премиум Рали София – Свети Влас е и първото автомобилно събитие, което ще се проведе на крайбрежната алея в Белград, Сърбия – Белград Уотърфронт на 24 юни от 12.30 ч.

Професионален съдийски екип ще следи за правилата по време на ралито и е подготвил на участниците разнообразие от спортни изпитания, в които лично участие ще вземе и автомобилната състезателка Ива Русинова.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button