ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Световни имена в дерматологията идват в Бургас през юни

Конференцията ще се проведе в Конгресния център и се организира от Югоизточния клон на Българското дерматологично дружество

Над 200 учени избраха Бургас за VIII-та Конференция с международно участие – „Дерматологичен компас“. Тя ще се проведе в Конгресния център и се организира от Югоизточния клон на Българското дерматологично дружество.

Кметът Димитър Николов обсъди подробностите около организацията и програмата на събитието с проф. д-р Евгения Христакиева – Председател на Българо-немското дерматологично дружество, член на УС на Българското дерматологично дружество, завеждащ Клиниката по дерматология и венерология в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”, катедрата към Медицинския факултет на Тракийския университет и Асоциация Дерматология, както и доц. д-р Карен Мануелян – специалист по дерматология в Клиниката по кожни и венерически болести в Стара Загора.

„Благодаря на ръководството на Българското дружество по дерматология и на вас за избора ви и възможността Бургас да домакинства този изключително престижен европейски медицински форум. Сигурен съм, че ще предоставим най-добрите условия за провеждането на дерматологичната конференция и всички гости да се чувстват прекрасно в нашия град”, сподели кметът Димитър Николов.

 

Гостите споделиха, че са избрали Бургас за провеждане на престижния форум, не само заради подходящите условия, но и заради прекрасната атмосфера на града, красивото крайбрежие, и Морската градина.

 

За конференцията в морския град като лектори ще пристигнат европейски и световни имена в дерматологичната медицина от Германия, Великобритания, България и други страни. Сред тях ще бъдат проф. Андрю Финли, проф. Христос Зубулис, проф. Свен Малте Джон, проф. Петер Елснер, проф. Петер Кол, проф. Йоахим Флур и др.

Участниците и гостите на научно-медицинската конференция ще бъдат над 200 български дерматолози от цялата страна, както и гости от съседни на България страни, а по време на нея ще се проведат теоретични сесии, практически курсове по дерматохирургия и дерматоскопия, както и среща на Българо-немското дерматологично дружество.

Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button