ИкономикаНовиниПрепоръчани

Близо 7 млн.лв. за ремонт на важен път в Сунгурларско

Обществената поръчка е стартирана, офертите на фирмите ще се отворят на 4 март

С близо 7 млн.лв. с ДДС ще ремонтират важен път в Сунгурларско. Обществена поръчка за проекта вече е публикувана на сайта на АОП и към момента Общината търси кой да изпълни необходимите строително-монтажни работи. Става въпрос за пътя с име BGS 2268 (II-73 Веселиново-Лозарево) между селата Подвис и Есен. Участъкът е окаяно състояние и ще трябва да бъде напълно рехабилитиран в срок до 365 календарни дни от датата на откриване на строителната площадка.

Освен полагане на нова асфалтова настилка, но и изграждане както на система за отводняване, така и ремонт на всички мостове, които са по трасето. Ще бъде сменена и хоризонталната, и вертикалната маркировка и сигнализация. Трасето е с обща дължина около 4.6 километра и е възлово за общината, тъй като ще позволи използването на пътя за транспорт между Бургаска, Сливенска и Шуменска област.

Крайният срок за подаване на документи от фирмите-изпълнители е 4 март. Очаква се няколко дни по-късно офертите да бъдат отворени и да бъде избран изпълнител. Ако това мине без обжалвания и забавяния, ремонтът на пътя, който е очакван от дълго време, може да започне до началото на лятото.

Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button