ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Откриха нов парк в Бургас

В Бургас бе открит нов парк, който се намира на мястото на руините на бившия Кожен диспансер в района между улиците “Оборище” и “Генерал Гурко”. Сега здравното заведение се намира в нова, по-модерна сграда.
Паркът е изграден изцяло от естествени материали, за да пресъздава в максимална степен природната среда.
Той бе тържествено открит в присъствието на заместник-кметовете Весна Балтина и инж. Чанка Коралска както и на експерти от Община Бургас и Община Сливен.
За обновяването на междублоковото пространство са използвани изцяло рециклируеми материали, без пластмаса и бетон. Настилката е изработена от гранитни павета. Детската площадка е оборудвана с интересни съоръжения от масивно дърво, а озеленяването включва дървета, подходящи за градска среда и две зелени стени.

Новите зеленина и перголи играят съществена роля в подобряването на атмосферата и качеството на въздуха през горещите летни дни. Инсталирани са нови енергоспестяващи осветителни тела, предоставящи необходимия комфорт през нощта.
Паркът е снабден с фотоволтаична система, която захранва две зарядни станции за електромобили с чиста енергия. В обновената зона са обособени осем паркоместа за автомобили, от които пет са предназначени за лица с увреждания, а останалите три за електромобили.
В обновеното пространство гражданите и гостите на Бургас ще се радват на приятни места за отмора и осъществяване на социални контакти. Пейките разполагат с възможност за зареждане на мобилни телефони и устройства. Осигурен е безплатен Wi Fi.

Атрактивен фонтан също допринася за приятната обстановка. Той ще служи за охлаждане на околната среда и насърчаване на биоразнообразието.
На тържественото откриване на парка бяха отправени специални поздрави от талантливите деца от Детска градина “Звездица”, които представиха музикални изпълнения и проведоха урок по йога на открито.

Източник: DarikNews

Подобни публикации

Back to top button