ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Нова атракция на плажа в Бургас: Детски кът във водата

За възрастните ще има джет, воден автомобил и водни колела

Нова атракция ще зарадва малчуганите на Северния плаж в Бургас това лято. От началото на юли, ще бъде монтиран трамплин във водата. За туристите ще има джет и воден автомобил, както и водни колелета. Това съобщи за ТРУД NEWS Симеон Цветков, концесионер на Северната ивица в морския град.

Водните атракции ще бъдат обособени в специални коридори, така че да не пречат на останалите плажуващи, обясни Цветков.

Дошлите да трупат тен на ивицата могат да ползват шезлонг срещу 1. 20 лв., както и чадър срещу същата сума. Цената на чадър и шезлонг на къмпинг “Нестинарка” е може би най- евтина- съответно по 36 стотинки за чадър и шезлонг.
В най- големия курорт на Южното Черноморие- Слънчев бряг, 10 лева струва шезлонг, толкова е и цената на сянката. На Поморие- Централен- чадърът и шезлонгът са съответно по 3. 60 лв.

Идеята е да заработи и мобилно приложение, през което туристите ще могат да си резервират чадър и шезлонг.
Така всички желаещи да плажуват на шезлонг и със сянка, ще имат достъп в реално време и ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн, като по този начин се избягват порочни практики плащане на трети лица, допълнителни безотчетни таксувания“, коментираха радетелите на идеята.

Вече няма безконтролни продавачи на царевица или сладолед по ивицата в Бургас. Крайбрежните заведения предлагат от традиционна кухня до суши, от италианско през гръцко до родно меню.

На капаните, както наричат ресторантчетата по брега, любимо меню са пържена цаца с бира или рибена чорба от миди и няколко вида риби. Цената на най- масово консумираната риба- цацата вече е над 6 лева за 250 грама, дори и в заведенията във вътрешността на града.

Източник: trud.bg

Подобни публикации

Back to top button