НовиниПрепоръчаниСпорт
Популярно

„Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август

Турнирът по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас

Дванадесети, традиционен турнир по конен спорт „Купа Бургас“- 2023 г ще се проведе през първата половина на м. Август. Във всички дни на провеждане на състезанията програмата е разпределена на два етапа- сутрин от 9.00 ч до 12.00 ч и следобед от 18.30 ч до приключване на последния състезателен етап. На 5 и 6 Август ще се проведе открит турнир. Понеделник, вторник,сряда и четвъртък /7,8,9 и 10- ти Август/ са почивни дни за състезателите. Тренировките на всички състезтелни коне ще се проведат в тези дни, които са атрактивни за публиката. Тренировъчен нощен паркур ще се проведе на 9-ти Август след 17.30 ч.

Венецът на състезанията – „Купа Бургас- 2022“ е на 11-ти и 12-ти Август /Петък и Събота/. В тези дни е планирано от 9.0 0 ч до обяд да се състезават деца с Райдър пони, деца с коне, като паркурът е с препятствие до 110 см. След 17.30 ч, в двата дни от състезанията, стартира най-атрактивната част от конните състезания. В състезанията по прескачане, с напредване на деня, паркурите ще стават все по- сложни и интересни, височината на препядствията ще нараства. Предвидени са два приза за най-добър състезател и най-добър състезател- категория деца.

Това е най-мащабният комплескс от конни състезания в страната, единственият турнир, който има включени в програмата си нощни паркури. Той е два пъти по продължителен от Държавните първенства, Балканиадите и състезанията за Световната купа. В дните от 5-ти до 12- ти август /включително/ на конна база на парк „Езеро“ Бургас ще се състезават над осемдесет състезателя от цялата страна и над сто и тридесет коня. Турнирът „Купа Бургас“- 2023 г се организира от община Бургас, Българска федерация по конен спорт, съвместно с клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас.

Всички любители на конния спорт, жители и гости на Бургас могат да се потопят в магията на този прекрасен спорт и да заповядат на Конна база- Парк „Езеро“ – Бургас, за да станат част от състезанията.

Източник: e-burgas.com

Подобни публикации

Back to top button