КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Юбилейното издание на “Джаз в Бургас” започва тази вечер с концерт на Гвардейския представителен духов оркестър

С концерт на Гвардейския представителен духов оркестър към Националната гвардейска част ще започне десетото юбилейно издание на “Джаз в Бургас”. Музикалното събитие ще се проведе на балюстрадата на Културния център “Морско Казино”. Началото е от 19:30 часа, с вход свободен, и е подарък към всички почитатели на музиката, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Професионализмът и широкия музикален диапазон на Гвардейския представителен духов оркестър съчетават изпълнението на произведения от широк музикален диапазон – от ритми и звучене на българската народна музика до военните маршове, класика, естрада и джаз.

БТА припомня, че първият военен духов оркестър в България е създаден през 1879 г. От 1892 година оркестърът преминава към Лейбгвардейския ескадрон.

Останалата част от програмата на “Джаз в Бургас” ще продължи в Експозиционния център “Флора”. На 13 юли ще има представяне на “Биг бенд Бургас” с диригент Анастас Камиларов. Ще участват също Александра Георгиева и Аглая Тодорова от класовете поп и джаз пеене на музикалното училище “Проф. Панчо Владигеров” – Бургас. Същия ден концерт ще изнесат “Bluetronic” – Мирослава Кацарова (вокал), Мирослав Турийски (пиано), Младен Димитров (барабани). Джаз дните ще продължат до 12 август. Ще участват също Ангел Заберски и “Танцуващите музиканти”, Фамилия Дончеви и приятели, Йълдъз Ибрахимова, пианистът Живко Петров и др. В програмата на “Джаз в Бургас” са включени концерти на Камелия Тодорова, Камен – Кацата и Сточна гара и др.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button