ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Бургас с най-впечатляващата коледна елха

Освен новата визия на елхата, тази година по-различна е коледната украса по главните улици и пешеходните зони на града

Бургас ще посрещне предстоящите празници с най-впечатляващата елха в България. Светлините на коледното дърво, ще бъдат запалени по традиция на празника на морския град Никулден. Тогава ще грейнат и лампичките от празничната украса по улиците на града.

Стилизираното дърво е високо 18 метра. То ще е окичено с 9000 лампички, които ще светят в различни цветове. Всяка една от тях може да бъде управлявана самостоятелно и по този начин елхата ще сменя своето излъчване непрекъснато.

Всяка вечер по време на празничния месец декември бургаската коледна елха ще е в центъра на светлинно шоу, което съчетава музика и светлинни ефекти. С помощта на автоматичното управление на всяка от лампичките елхата ще се превръща в светещ екран, върху който ще оживяват различни картини. Подобна арт коледна инсталация се прави за първи път в България, обясняват авторите на проекта.

 

Освен новата визия на елхата, тази година по-различна ще бъде коледната украса по главните улици и пешеходните зони на Бургас. Стълбовете по ул. „Александровска“ ще бъдат окичени със светещи венци. Гирляндите ще светят в различни нюанси на бялото, а Компасът ще бъде огряван от разноцветни лампички.

 

Запалването на светлините на коледната елха и празничната украса в Бургас ще стана на Никулден по време на големия концерт на площад „Тройката“, който започва в 17:30 часа.

Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button