ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

„Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка

Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история?

Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника. Броени дни преди най-бургаския и обичан празник – Никулден, учениците от СУ „Епископ Константин Преславски” ще влязат в ролята на екскурзоводи, заедно с техния преподавател по теория и практика на „Екскурзоводско обслужване“ Николина Димитрова. Те бяха част и от проведения тематичен Зелен уикенд през май месец тази година, когато изненадаха жители и гости на града с опознавателен тур на екотематика.

Заедно ще се разходим из улиците на Бургас и ще надникнем заедно в архитектурното и културно минало. От Часовника в центъра на града ще се отправим към “Кулата на Фаропазача”, ще разберем каква история крие сградата на КЦ „Морско казино“, защо любимото ни море се нарича „Черно“, каква градска легенда се свързва с Грамофона.

Това няма да са всички интересни моменти и локации, които са ни подготвили младите екскурзоводи. Те ще проведат тура на щафетен принцип, като във всеки един момент от 11.00 до 13.00 ч. на Часовника двойка ученици ще очакват всички желаещи, които след това ще продължат по маршрута, подготвен от екипа.

Опознавателният тур ще бъде безплатен за всички желаещи, като не е необходимо предварително записване. Нека заедно разгледаме различния Бургас!

Източник: Община Бургас

Подобни публикации

Back to top button