КултураНовиниТОП новини
Популярно

Карнавалът от Рио идва в Бургас с Калин Вельов

Домакин на горещото латино събитие ще бъде Гранд хотел и СПА Приморец

Хайде на карнавал, вдъхновен от Латинска Америка! Екзотични дами и танци, ритми, които разгорещяват кръвта и канят да покорите дансинга, ще звучат на 24 август (четвъртък) в Бургас.  Морският град ще се потопи в ритъма на горещите латино танци и музика благодарение на музикантът Калин Вельов & Amazonia. Те ще представят модерната бразилска култура със своя впечатляващ едноименен проект, събиращ в едно електро-акустична клубна денс музика с екзотиката на бразилските танци. Сцената на лятното събитие ще бъде повече от подходяща – градината на Гранд хотел и СПА Приморец.

Танцувалният Amazonia Dance Project е единствен по рода си в България и на Балканите. Обхваща артисти от Европа, Африка, Латинска Америка и Карибите, всеки представящ автентични танци, вдъхновени от своята култура. Музикалните изпълнения са изцяло на живо в изпълнение на Калин Вельов (перкусии, вокали и DJ), гръцката певица Мария Дионисиу Аврамиди и бразилския капоейра перкусионист и танцьор Diego Da Franca. Ще звучат световни хитове от DJ компилации, авторски песни и популярни бразилски стандарти в оригинални ‘house & electro’ аранжименти.

Балетът на Amazonia е повече от впечатляващ. Екзотичните танцьори Candela Ivana (Аржентина), Ayo Joakim (Ангола), Layefa Okereke (Нигерия), Patricia Inomwan (Нигерия), Karen Inomwan (Нигерия), облечени във впечатляващи бразилски карнавални и афро костюми канят публиката в атмосферата на карнавално Рио. Енергията и доброто настроение обещават истинска гореща фиеста и канят всички да станат част от изпълнителите на специалната вечер, като танцуват заедно с артистите на ламбада влакче и лимбо.

Източник: flagman.bg

 

 

 

 

Подобни публикации

Back to top button