ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Кулинарен гуру от Айтос отказа работа в топ ресторант в САЩ

Младежът е завършил престижна кулинарна академия, известни ресторантьори в София се надпреварват за него

Започна битката за най-добър готвач в най-атрактивното кулинарно риалити Hell’s Kitchen. Пред шеф Ангелов сили ще премерят 18 нови участници, а сред тях Бургаска област отново има свой достоен представител. Това е 24-годишният Иван Стратиев от Айтос.

Талантливият младеж ще влезе в един от трите отбора и ще покаже своите способности пред шеф Виктор Ангелов.

Айтозлията е завършил СУ „Христо Ботев“ в Айтос. Още от малък голямата му страст е готвенето. Следва мечтата си като кандидатства в престижна кулинарна академия и се дипломира с пълно отличие. Иван е бил на стаж цяла година в топ ресторант в САЩ. Работодателите толкова са били впечатлени от професионализма и отговорността му, че са настояватели той да остане на работа след това. Иван обаче решава да се развие в родната страна. А и да преследва голямата си мечта – да влезе в Кухната на ада. Връща се и установява, че с дипломата и уменията, които притежава, вратите на всеки един ресторант са широко отворени за него. Не само че го приемат, където кандидатства, а дори му се обаждат да го поканят на работа. В момента Иван работи като шеф готвач в известно заведение в София.

Цял Айтос застава зад своя съгражданин. „Не съм фен на предаването, но тази вечер ще бъда закована пред екрана. Участник е моят талантлив съсед, младеж с диплома от престижна кулинарна акадамия. Ако знаете какви вкусотии сътворява. Айтозлия! Стискайте палци всички. Успех, Ванко!“, пише в социалните мрежи съседката на Иван – Василка Кръстева.

Всички в родния му град са убедени, че победителят в този сезон ще бъде именно Иван.

Почти всяка година Бургаска област има достоен представител в кулинарното шоу. През 2022 година дори излъчихме победител – Валентина Вълкова. Точно като Иван, работещата в Германия шеф Вълкова се завърна у нас, за да участва в риалитото и безапелационно грабна първото място. Валя е номинирана и в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2023“ за благотворителните инициативи за деца и възрастни с увреждания.
Източник: flagman.bg

Подобни публикации

Back to top button