ИкономикаНовини
Популярно

Кметът на Бургас представи потенциала на общината пред посланици на страни от Арабската лига

Кметът на Бургас Димитър Николов представи пред ръководителите на дипломатически мисии на Мароко, Саудитска Арабия, Египет, Кувейт, Ирак и Сирия потенциала на общината и възможностите за сътрудничество между страните в сферата на икономиката, туризма, енергетиката и търговията. На срещата присъства главният секретар на Съвета на арабските палати, който представлява бизнеса в 22 държави, съобщиха от пресцентъра на община Бургас.

Визитата на ръководителите на дипломатическите мисии се осъществи по покана на кмета на Бургас, с участието и на бившия министър на туризма в периода 2014 – 2020 година Николина Ангелкова. Според нея Бургас е град със стратегическо значение в Югоизточна България, има добра транспортна свързаност и през последните години е постигнал голям напредък в развитието на туризма и привличането на инвестиции.

В хода на разговорите Димитър Николов подчерта, че Бургас води активна политика в сферата на образованието във всички негови нива. В града има четири университета, а училищата са с най-голям брой СТЕМ кабинети в страната, в които знанията се преподават на учениците с помощта на компютърни технологии, уточняват от общината. Пред гостите Николов представи възможностите на образователната система в града и професионалните гимназии, които подготвят кадри за нуждите на бизнеса и местната икономика по иновативни програми, следващи съвременните тенденции.

По време на работната среща бяха представени туристическите комплекси и природните дадености на региона. Посланиците на страни от Арабската лига определиха Бургас като град с добър потенциал за развитие на отношенията в сферата на туризма, търговията и индустрията. По време на посещението си те ще участват в бизнес форум, който ще се проведе в Индустриалния парк в морския град.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button